Camí de Ronda: Sant Feliu de Guíxols, S'Agaró, Platja d'Aro.


Platja de Canyaretes a Cala Port Salvi.

Iniciem la Ruta 1 en una platja que es troba entre el municipi de Sta. Cristina i Sant Feliu de Guíxols, la Platja dels Canyarets, aquesta en la urbanització Rosamar, una platja familiar, a l'estiu té pràcticament tots els serveis de platja, en direcció nord trobem la Punta de Romaguer i la seva cala on havien unes masies ara abandonades.
• Cala Urgell i Cala d'en Bosc, situades a l'Espai Protegit del Massís de l'Ardenya, són cales de còdols orientades a sud i protegides de la Tramuntana, té accessos amb certa dificultat.
• Cala de Can Dell, l'accés és per la urbanització Punta Brava no és de sorra, sinó de còdols.
• Platja del Vigatà, possiblement amb el fons marí més ric de la costa de Sant Feliu, ideal per practicar snorkel, trobem la praderia de posidònia oceànica més gran de la zona, es permet el nudisme.
• Port Salvi igual que la de l'Vigatà té un interessant fons marí per practicar snorkel, la platja és de roques.


Cala Port Salvi, Sant Seliu de Guíxols.

• Port Salvi igual que la de l'Vigatà té un interessant fons marí per practicar snorkel, la platja és de roques, des d'aquí i seguint el Camí de Ronda podrem arribar a Sant Elm, un sortint al sud on hi ha un mirador per poder observar aquesta zona de la Costa Brava, si seguim en direcció nord de seguida ens trobarem amb la població de Sant Feliu de Guíxols, la primera població del sud del Baix Empordà.
• Sant Feliu de Guíxols amb 21.000 habitants és una de les poblacions costaneres més importants del Baix Empordà, centre comercial i històric amb el monestir romànic de la Porta Ferrada i el Museu Espai Carmen Thyssen, actualment el port està dedicat pràcticament a activitats esportives, en Sant Feliu cada estiu se celebra el reconegut Festival de la Porta Ferrada. La Platja de Sant Feliu és una platja urbana i a estat casificada amb la Bandera Blava 2016, compta amb tots els serveis de platja.
• Cala Jonca, es troba una mica més a l'est d'on s'inicia l'espigó del port, és una petita platja urbana, abans d'arribar hi ha una zona de picnic i pérquing.
• Cala del Moli, és dels pocs llocs de la Costa Brava que podem trobar una via ferrada i una de les poques al món que transcorre al costat del mar, és una activitat clàssica molt original i popular que convé gaudir en dies laborables, per poder accedir s'ha de sol·licitar permís i tenir llicència federativa, no és apta per a principiants, el recorregut es fa a la zona dels Esculls d'en Blanc.
• Cala Amatller, és una petita cala de roques en què els pins arriben fins al mar, és la típica cala de la Costa Brava petita i plena d'encant que resulta molt agradable practicar snorkel, a l'inici de l'accés hi ha una zona de picnic i pàrquing, seguint el Camí de Ronda trobarem un sortint de roques que és la Punta del Molar, des d'on s'albira la Platja de Sant Pol i la cala que hem deixat a després Cala Amatller, de seguida ens trobarem amb les petites cales dels Mussols, del Peix i d'es Crac, molt similars i típiques de la Costa Brava, orientades a l'est i perfectes per practicar snorkel, de característiques similars i amb aigües super transparents. Molt propera es troba Cala Maset amb sorra envoltada de roques i Sa Caleta que empalma amb la Platja de Sant Pol, Bandera Blava en 2016, és una platja urbana amb les típiques casetes de bany, no es permet fumar a la zona nord de la platja, té una zona infantil, té tots els serveis de platja i lloguer d'embarcacions, cal destacar el conjunt d'edificis modernistes del passeig marítim.


Platja de Sant Pol a Platja d'Aro.

• Platja de Sant Pol, Bandera Blava en 2016, és una platja urbana amb les típiques casetes de bany, no es permet fumar a la zona nord de la platja, té una zona infantil, posseeix tots els serveis de platja i lloguer d'embarcacions, cal destacar el conjunt d'edificis modrenistas que es troben al passeig marítim.
• Interessant és un passeig per la urbanització de S'Agaró, els seus xalets, l'Hotel la Gabina i la seva acurada pujada a l'església del lloc, quan tornem al Camí de Ronda per la zona nord, en una llarga recta direcció a sud trobarem una petita cala anomenada el Mollet, molt arrecerada abans de la Punta d'en Pau on hi ha un mirador al sud, ara el Camí de Ronda gira al nord, trobarem la Cala Carnissers i la Cala del Vaixell de roques i orientada a l'est.
• Cala Pedrosa, cala envoltada dels esplèndids xalets de la urbanització de s'Agaró, no té serveis però per les seves aigües i la seva cura Camí de Ronda valen la pena veure.
• Abans d'arribar a la Platja de Sa Conca passarem Cala de Vaques i l'Esquerda de l'Llobarro, unes atractives entrades de mar al costat del Camí de Ronda des d'on podrem albirar la Platja de Sa Conca i la bocana del Port d'Aro, abans d'arribar a aquest lloc hem vist al fons al nord la Badia de Palamós.
• Platja Sa Conca, és una de les més concorregudes de la zona, Bandera Blava 2016, generalment no hi ha embarcaiones fondejades a causa de la proximitat del Port d'Aro i té tots els serveis de platja.
• Port d'Aro, un magnífic club nàutic inaugurat el 1984, compta amb 830 amarratges i tots els serveis.
• Platja Gran de Platja d'Aro, és un extens arenal de més de 2.500 m amb tots els serveis, Bandera Blava 2016, adaptada per a persones discapacitades, és una de les poblacions més animades de la Costa Brava central i un important centre comercial.


Platja d'Aro a la Cala del Recó a Sant Antoni de Calonge.

• Platja Gran de Platja d'Aro, és un extens arenal de més de 2.500 m amb tots els serveis, Bandera Blava 2016, adaptada per a persones discapacitades, és una de les poblacions més animades de la Costa Brava central i un important centre comercial.
• Cala Sa Rovira, al final de la Platja Gran de Platja d'Aro, on es troba la molt fotografiada roca Sant Bernat, una mica més al nord s'inicia la Cala Sa Rovira, també amb Bandera Blava 2016, s'han de passar uns edificis que gairebé toquen el mar i una roques que la separen.
• Cala Sa Cova, seguint el camí de Ronda és la següent cala molt protegida, sota d'un càmping que porta el seu nom. Els pescadors, com deia Josep Pla, al segle XIX i mitjan segle XX, venien de l'Escala a pescar per aquesta zona per vendre la captura, li llamban "anar a Fer la tenda" anar a fer la botiga, perquè vivien al costat de l'embarcació amb unes petites tendes d'acampada a la sorra, a la tarda s'apropaven a Sant Feliu de Guíxols amb carro per a la venda, ja que Platja d'Aro en aquella època no existia.
• Cala del Pi, si seguim el Camí de Ronda, ens trobem amb túnels i arcades per creuar les roques fins arribar a la Cala del Pi, a l'estiu poden estar molt ocupades, però poden anar a les cales pròximes que tenen els mateixos encants, mar, roques i pins tocant l'aigua, passarem la Punta dels Escuits fins a la Platja Belladona una de les platges més boniques paisatgísticament parlant, protegida d'una imponent roca grisa al sud, just al costat la Platja de Cap Roig, semblant a l'anterior però amb la roca que la protegeix al nord i de color vermellós.
• Les platges Ses Torretes, Can Cristus i Cala Forns fa un conjunt de més de 300 m de sorra fina, a l'estiu acostumen a estar molt concorregudes pels banyistes de la urbanització, les dues primeres han obtingut la Bandera Blava 2016.
• Cala Roca del Paller, deu el seu nom a una roca característica que es troba a la part dreta de la cala, està envoltada de roques i pins, arquetip de les cales de la Costa Brava, més endavant una cala sorprenent, podem posar la tovallola sobre unes roques semi planes, arrodonides o en una petita illa de sorra, es diu Cala roques planes, s'accepta practicar el nudisme, a partir d'aquí ja entrem a la zona de la Badia de Palamós.
• Cala Recó dels Homes, tot roques, molt a prop la de les dones, Cala de les Dones, és la primera cala de sorra fina de la Badia de Palamós, a partir d'aquí fins a Palamós segueixen les platges de sorra.



Rutas  0    1    2    3    4            està a la ruta 1 de Camins de ronda.


Altres rutes     5    6    7    8              

 





Google Translator:



Aquesta web ha estat creada per Arcadi Moradell per donar a conèixer el Baix Empordà i forma part d'una sèrie de portals territorials de l'equip d'Arcadi Moradell, esperem que sigui del seu interès, nosaltres anirem ampliant dia a dia el contingut, també volem que ens ajudi a perfeccionar amb els seus suggeriments.
Arcadi Moradell és el creador de la Guia d'Identificació i Senyalització dels Centres Comercials Oberts de Catalunya, per a la Generalitat de Catalunya i expert en el desenvolupament de projectes i plans estratègics d'imatge turística i comercial.
Arcadi Moradell, dissenyador • comunicador, actualment viu al Baix Empordà, per a més informació i currículum cliqueu aquí.

 

 


             



Els anuncis es facturaran anualment, si no s'informa de manera fefaent en cas contrari abans del venciment de l'anualitat, s'entén que seran renovats per una altra anualitat.



Accessible amb:


• Telèfon mòbil
• Tablet
• Ordinador