Camí de Ronda: Calella, Llafranc, Tamariu, Aiguablava, Sa Tuna i Cap Sa Sal.


Platja del Golfet, Calella, fins el Port de Llafranc.

La Platja del Golfet, a sota de Cap Roig, amb sorra, roques i pins que toquen el mar, és relativament poc coneguda, es troba a la ubanización del mateix nom al sud de Calella.
• Platja de Sant Roc, es baixa per unes escales, trobarem una font del mateix nom, considerada com un bé patrimonial de Calella. Les platges Port Pelegrí, d'en Colau, Port Bo, Malaspina i Canadell són similars, molt concorregudes per ser urbanes davant Calella població que a l'agost celebra una tradicional cantada d'havaneres
Val la pena visitar el poble de Calella, els seus carrers, cases d'antics pescadors, i imaginar com va ser la Costa Brava fa dècades.
• Les poblacions de Calella i Llafranc pràcticament estan unides, la Platja de Llafranc té a l'est del port, totes aquestes platges tenen tots els serveis, la de Llafranc fins i tot Wi-Fi, en 2016 és Bandera Blava. El port de Llafranc és molt petit i de primavera a tardor està completament ple d'embarcacions.


Port de Llafranc a Cala Pedrosa.

Des Llafranc es pot anar caminant al Far de Sant Sabastià, abans trobarem el mirador Joaquim Turró, des d'on tindrem unes vistes meravelloses a Llafranc i Calella, davant del far hi ha un mirador i molt a prop un restaurant i hotel del segle XVIII, en aquests miradors podem veure de nord a sud la Costa Brava, molt proper trobarem un poblat ibèric, una torre de vigilància i una ermita
• Cala Pedrosa, té un accés una mica dificil, la cala és de còdols i roques, un lloc fantàstic per a un bany i seguir a la Musclera Trencada, si ens anem a les roques prop del mar podrem veure la Cala de Tamariu més al nord.


Cala Gamarús, Tamariu i Cala Tamardiu.

• Cala Gamarús, a 15 minuts de Cala Pedrosa, un petit entrant de mar, on no hi ha sorra però reflecteix la bellesa de les petites cales de la Costa Brava, semblant és la Cala d'en Poig, i la següent la Cala El Cau també semblant però una mica més oberta.
• La Platja dels Lliris, ja és de sorra gruixuda, és una de les tres que està a la Badia de Tamariu, té una antiga caseta de pescadors de 1872, catalogada com a bé singular de Tamariu.
• Platja de Tamariu, urbana, d'una població que antany eren pescadors i que l'escriptor del Baix Empordà Josep Pla la qualifica com la quinta essència de la llibertat.
• Cala Aigua Dolça, molt pròxima a Tamariu, cap al nord, de sorra gruixuda, té una font d'aigua dolça que dóna nom a la cala, s'accedeix des de Tamariu pel Camí de Ronda hi ha un petit embarcador.
• Cala d'Aigua Xelida, s'accedeix des de Tamariu per una carretera urbana fins al carrer Avi Xicu i després unes àmplies escales que porten a la petita però molt atractiva cala de sorra fina i roques, seguint el camí de ronda entre cases s'arriba a la Cala d'en Gotes, un petit i idíl·lic lloc, a l'estiu possiblement estigui molt ple de banyistes practicant snorkel, seguint una mica més al nord un pel Camí de Ronda unes magnifiques formacions rocoses tricolors, salmó, gris i negre verdós, són ses Negres, Punta des Banc i finalment s'arriba a Cala Llarga.
• Cala Marquesa, de difícil accés, és millor fer-ho per mar, es pot veure des del dalt de dos grans penyals que la conformen en cada costat, davant de la cala de sorra gruixuda i roques hi ha una illot que la protegeix dels temporals i just al costat més al nord es troba la cala des Tamardiu, petita cala de roques molt semblant.


Costa de Begur, Aiguablava i Fornells.

La Cala Aiguablava és la primera platja de sorra del sud de Begur, com el seu nom indica és una platja de blaus a verds blavosos, la poca profunditat provoca que al principi de la platja el blau sigui verdós per la infuència de la color de la sorra ja mesura que agafa més profunditat el blau esdevé ultramar, la cala està totalment envoltada de pins i té tots els serveis de platja.
• Cala Port d'Esclanyar, de còdols i roques, amb antics embarcadors típics de les cases pròximes, aquesta cala juntament amb Cala d'en Malaret, Ses Orats estan dins de la Badia d'Aiguablava, aquestes dues últimes són similars, amb diferent orientació, amb sorra més o menys fina i en zona urbana, amb cases molt properes a la platja, molt propera però orientada a nord hi ha la Cala Port de Fornells, que li dóna nom la població a què pertany, totalment de roques, es pot considerar semi urbana.
• Cala N'Estasia, mínima cala de sorra i roques, com totes aquestes cales els pescadors feien unes barraques per guardar les embarcacions i arts de pesca.
• Platja Fonda, s'accedeix des de la cerretera de Begur, des d'un aparcament on es pot veure la cala al fons d'un gran penya-segat, des d'on a peu per unes escales s'arriba a la cala, en direcció a Fornells hi ha unes roques on capbussar a la mar des de certa alçada, molta precaució pot ser perillós.


Costa de Begur, Cap de Begur, Sa Tuna i Cap Sa Sal.

Iniciem el recorregut al "Semàfor", des de Begur prendre el Camí del Semàfor, es veurà l'edifici que va ser construït el 1981 per orientar el trànsit marítim i estació meteorològica, es troba en el mateix Cap de Begur, que és el més oriental de la Costa Brava amb magnífiques vistes al nord i sud, especialment les sortides i postes de sol.
• Estufadora i Ses Falguerines, paratges agrestes d'accés difícil per terra i la roca s'Encalladora conjunt rocós on en ocasions s'encallen embarcacions per la seva poca visibilitat.
• Cala S'Eixugador, propera a Sa Tuna i protegida per la Punta des Plom i Alt de Sant Pau, lloc molt accessible pel Camí de Ronda.
• Sa Tuna, és la típica cala on deixaven les embarcacions de pesca no només els pescadors veïns de Sa Tuna, sinó també els de Begur, que tenien un camí d'accés encara existent i marcat.
• Cala Ses Vaques es troba en el Camí de Ronda entre Sa Tuna i Aiguafreda, preciosa cala a la qual s'accedeix per unes caraterístiques escales que identifiquen a aquest bell paratge, ideal per practicar snorkel.
• Cala Aiguafreda, aigües transparents, pins fins al mar i un fons marí extraordinari, amb un petit embarcador a la zona nord, la zona de platja amb sorra és relativament petita, és un lloc per gaudir de l'essència de la Costa Brava.
• L'edifici de Cap Sa Sal va ser d'un gran hotel inaugurat l'estiu de 1963, similar en la seva categoria al de la Gavina de S'Agaró, tot i els famosos que passaven les vacances a ell, les perdudes el van portar a convertir-lo en un conjunt d'apartaments de gran luxe que és avui. A partir d'aquí i fins a Sa Riera s'estén la Reserva Marina de Ses Negres, gairebé 2 km vigilats i protegits de qualsevol explotació de la riquesa del seu fons marí.




Rutes   0   1   2   3   4   està a la ruta 3 de Camins de ronda.


Altres rutes     5    6    7    8             





Google Translator:



Aquesta web ha estat creada per Arcadi Moradell per donar a conèixer el Baix Empordà i forma part d'una sèrie de portals territorials de l'equip d'Arcadi Moradell, esperem que sigui del seu interès, nosaltres anirem ampliant dia a dia el contingut, també volem que ens ajudi a perfeccionar amb els seus suggeriments.
Arcadi Moradell és el creador de la Guia d'Identificació i Senyalització dels Centres Comercials Oberts de Catalunya, per a la Generalitat de Catalunya i expert en el desenvolupament de projectes i plans estratègics d'imatge turística i comercial.
Arcadi Moradell, dissenyador • comunicador, actualment viu al Baix Empordà, per a més informació i currículum cliqueu aquí.

 

 


             



Els anuncis es facturaran anualment, si no s'informa de manera fefaent en cas contrari abans del venciment de l'anualitat, s'entén que seran renovats per una altra anualitat.



Accessible amb:


• Telèfon mòbil
• Tablet
• Ordinador