L'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell ens ha fet arribar aquesta informació per a la Guia del Baix Empordà Littoral:

El més destacat del municipi de Palafrugell.

Situació:

 

Palafrugell està situat al bell mig de la Costa Brava, en un entorn privilegiat. Amb una població censada d’uns 23.000 habitants és el municipi més poblat de la comarca.

 

La vila de Palafrugell és al centre del municipi, que comparteix amb els nuclis rurals de Santa Margarida, Ermedàs i Llofriu, a peus de les Gavarres, juntament amb els nuclis costaners de Calella, Llafranc, Tamariu i Aigua Xelida.

 

Així que aquesta vila tradicionalment tapera que avui viu principalment del turisme, està idealment situada entre el mar i l’interior.

 

A la zona del centre de Palafrugell s’hi concentra l’activitat cultural i comercial. Accessible només pels vianants, pel voltant de l’església i l’antiga muralla es pot passejar tranquil·lament

i recórrer botigues, bars, restaurants, museus

i fundacions a pocs minuts de distància.

 

Què no us podeu perdre:

- Passejar pels camins de ronda.
- Gaudir de les platges i les cales durant tot l’any.
- Meravellar-se amb les panoràmiques del nostre litoral, des del Cap de Sant Sebastià, passant per la Punta dels Burricaires, el Mirador de Carles Sentís, el trampolí de Tamariu o la Torre de Can Mario.
- Passejar i veure el mercat de Palafrugell i veure la varietat de colors i productes de la terra (de dimarts a dissabte, mercat matinal de fruita, peix i carn i cada diumenge, mercat setmanal) i aprofitar per fer l’aperitiu a plaça Nova.
-Assaborir la cuina de Palafrugell, tastar l’arròs a la cassola, el suquet de peix, el niu (a l’hivern), les garoines (a principi d’any...), el rom cremat al so de les havaneres i els productes de les pastisseries.
- Recórrer els museus i les fundacions de Palafrugell (la Fundació Josep Pla, la Fundació Cuixart, el Museu del Suro, el Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario, la Fundació Vila Casas – Museu Can Mario, el Conjunt Monumental de Sant Sebastià de la Guarda i el Jardí Botànica de Cap Roig Obra Social “La Caixa”.


Agraïm a l'Institut Promocio Econòmica de Palafrugell el gran esforç realitzat per donar a conèixer el municipi de Palafrugell en aquest escrit.